Svensk litteratur är en av de starkaste kulturarven som vi har i Sverige. Ända sedan runskrifterna användas mellan åren 1000-1200 i Norden så har det skrivits en hel del mästerverk i Sverige.
Det är många som tror att man slutade med runskrifter så fort boktryckarkonsten och all utveckling där kring kom till norden, men så är inte fallet. T.ex. så skrev man runskrifter i Dalarna ända in på 1800-talet i Sverige. Om man besöker en plats där det finns runskrifter så är det nog svårt att förstå vad dem betyder. Det finns folk som hjälper en att förstå. På samma sätt som de hjälper dig när du anlitar tolk Stockholm .
Under åren så har det publicerats många böcker som på det ena eller andra sättet formade Sverige:

Kejsaren av Portugalien

är en roman som skrevs av Selma Lagerlöf 1914. Romanen utspelare sig i Selmas hembygd i Värmland, under mitten av 1800-talet. Vi får följa landbon Jan. När hans älskade dotter finner en man som hon gifter sig med och far sedan vidare till Stockholm så blir han förkrossad. Jan får en chock och sjunker sedan in i hans egna drömvärld Portugallien, där allt är som han önskar sig, det vill säga att hans dotter skall åter komma till byn.

Doktor Glas

är en annan klassiker. Skriven av Hjalmar Söderberg, den boken publicerades i Sverige 1905 och kom sedan ut på engelska 1963 under titeln Doctor Glas. Novellen handlar om Dr Tyko Gabriel Glas. Han är en respekterad fysiker i Stockholm. Vi får följa Dr Glas resa medans hand lider av depression, hans ärkefiende Reverend Gregorious, den korrupte prästen. Prästen hade en oerhört vacker fru som kom till Dr Glas i hopp om att bli räddad från det horribla giftermålet.

Sverige är ett mycket rikt land vad gäller böcker och litteratur. Vem vet vilken som kommer att skriva nästa bok som kommer gå till historien som en av de svenska klassikerna?